Dekoracyjne jaja w skorupce

Składniki przepisu

4 jaja

pęczek koperku

pęczek szczypiorku

2 łyżki kaparów

1 łyżka musztardy

1-2 łyżek majonezu

1 cebula szalotka

łosoś wędzony

rzerzucha do dekoracji

Wydrukuj przepis >>



Przedświąteczne planowania, tu i ówdzie już porządki wielkanocne. Czas pomyśleć Menu na święta. Polecam pastę z jaj podaną w skorupce i wytłaczance. Takie niekonwencjonalne zestawienie robi duże wrażenie wśród gości. Prosty przepis i łatwy do zrobienia.

Jaja gotujemy na twardo i odstawiamy do wystudzenia.

Z wystudzonych jaj wydrążamy bardzo delikatnie cały środek. Obtłuczona skorupka jest właśnie tym elementem dekoracyjnym.

Wydrążone jaja siekamy bardzo drobno i dajemy do miski

Cały przepis na pastę opisany krok po kroku jest tutaj: / kliknij /

Dokładnie wymieszaną masę przekładamy do woreczka foliowego, w jeden róg, odcinamy końcówkę

i naciskając wtłaczamy masę do skorupek. Dekorujemy rzeżuchą lub szczypiorkiem.

Podajemy najlepiej z wędzonym łososiem

Polecam. Smacznego

Wydrukuj przepis >>

 

Komentarze

wieslaw w dniu 2017-01-30 napisał/a:
"wspaniale"
Ocena: 5/5
 

Dodaj własny komentarz

  • 5    4    3    2    1