Składniki przepisu
Brokuły świeże lub mrożone
Makaron Farfalle ( kokardki )
100 - 150 g Ser pleśniowy ( dowolny, może być nasz krajowy lazur lub rokpol )
Śmietana słodka 30 %
Sół i pieprz do smaku
Wydrukuj przepis >>Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente.
Brokuły dzielimy na różyczki i gotujemy też al dente. Muszą mieć po ugryzieniu wyczuwalną twardość.
Do rondelka lub patelni wrzucamy pokruszony ser pleśniowy. Gdy zaczyna się rozpuszczać dodajemy śmietany w ilości takiej aby sos był gęsty ale płynny. Mieszamy i zagotowujemy. Odcedzony makaron łączymy z brokułami. Wykładamy na talerz polewamy sosem i gotowe. Bardzo szybkie smaczne i sysące danie.
Smacznego
Wydrukuj przepis >>
Komentarze
Brak komentarzy i ocen do tego przepisu. Dodaj własną ocenę za pomocą poniższego formularza.