Makaron z brokułami w sosie serowym

Składniki przepisu

Brokuły świeże lub mrożone

Makaron Farfalle ( kokardki )

100 - 150 g  Ser pleśniowy ( dowolny, może być nasz krajowy lazur lub rokpol )

Śmietana słodka 30 %

Sół i pieprz do smaku

Wydrukuj przepis >>



Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente.

Brokuły dzielimy na różyczki i gotujemy też al dente. Muszą mieć po ugryzieniu wyczuwalną twardość.

Do rondelka lub patelni wrzucamy pokruszony ser pleśniowy. Gdy zaczyna się rozpuszczać dodajemy śmietany w ilości takiej aby sos był gęsty ale płynny.  Mieszamy i  zagotowujemy.  Odcedzony makaron łączymy z brokułami. Wykładamy na talerz polewamy sosem i gotowe. Bardzo szybkie smaczne i sysące danie.

Smacznego

Wydrukuj przepis >>

 

Komentarze

Brak komentarzy i ocen do tego przepisu. Dodaj własną ocenę za pomocą poniższego formularza.

Dodaj własny komentarz

  • 5    4    3    2    1