Pizza z pomidorami i oliwkami

Składniki przepisu

Ciasto na pizzę

olej bazyliowy lub oliwa

pomidory

sól i cukier

2 ząbki czosnku

czarne oliwki

oregano

Wydrukuj przepis >>



Szybka przekąska do dobrego wina.  Mała pizza na duży apetyt. Lekka i mało skomplikowana. A smakuje rewelacyjnie.

Porcję ciasta na pizzę ( jak zrobić i zamrozić opisywałem wcześniej - zobacz przepis na ciasto ) wałkujemy i wykładamy na posypaną mąką blaszkę. Brzegi zawijamy żeby były grubsze. Ciasto smarujemy olejem bazyliowym i kładziemy plastry pomidorów pokrojonych na grubość ok. 1 cm.

Posypujemy po wierzchu cukrem i solą i kładziemy pokrojony w plasterki czosnek.

Dodajemy czarne oliwki

i posypujemy obficie oregano

Skrapiamy po wierzchu olejem bazyliowym albo oliwą i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 20 - 25 minut

I przekąska gorąca gotowa.

Do tego dobre czerwone wino i wieczór można zaczynać.

Smacznego

Wydrukuj przepis >>

 

Komentarze

Brak komentarzy i ocen do tego przepisu. Dodaj własną ocenę za pomocą poniższego formularza.

Dodaj własny komentarz

  • 5    4    3    2    1