Fagottini di pizza fritti

Składniki przepisu

 300 g mąki

150 ml wody

10 g drożdży

trochę oleju, sól, oregano, papryka mielona (opcja)

szynka,

mozzarella

Wydrukuj przepis >>



 Fagottini di pizza fritti w/g przepisu naszego kolegi Sandro Fedeli. Bardzo pożywna i smaczna kanapka do zjedzenia w domu, tarasie lub po prostu po drodze.

Do miski wsypujemy mąkę

dodajemy rozczynione drożdże

wodę, trochę oleju, sól i zagniatamy ciasto jak na pizzę

i odkładamy : WAŻNE na ok. 4 godziny do wyrośnięcia.

Wyrobione ciasto wałkujemy

i przekładamy jak kanapkę

  

szynką, maozzarellą i posypujemy oregano i papryką do smaku

Gotowe kanapki ( bułki, pierogi ) 

odkładamy na kolejną godzinę do wyrośnięcia.

Smażymy na suchej patelni, przy końcu można przykryć pokrywką żeby lepiej doszły

i można zajadać, pychota

 

 

Wydrukuj przepis >>

 

Komentarze

Brak komentarzy i ocen do tego przepisu. Dodaj własną ocenę za pomocą poniższego formularza.

Dodaj własny komentarz

  • 5    4    3    2    1