Kozia broda z makaronem i sosem grzybowym

Składniki przepisu

makaron Fussili ( świderki )

świeży grzyb kozia broda

sos grzybowy

Wydrukuj przepis >>



Już wcześniej pisałem że Kozia broda to jest bardzo wykwintny i wszechstronny grzyb. Jego wadą i zarazem atutem jest jego kruchość. Ale przy delikatnej obróbce mamy najprawdziwszy rarytas do wszystkiego.

Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.

Grzyba czyścimy i myjemy bardzo dokładnie

kroimy na części i osuszamy w ściereczce lnianej

Sos przygotowywujemy według przepisu / zobacz przepis na sos /

Sos doprowadzamy do wrzenia i dosłownie na moment wrzucamy szmaciaka do sosu, mieszamy i dajemy do makaronu.

Chodzi o to aby grzyb się tylko zagrzał i pozostał delikatnie kruchy i chrupki.

Podajemy natychmiast. Smacznego

Wydrukuj przepis >>

 

Komentarze

Brak komentarzy i ocen do tego przepisu. Dodaj własną ocenę za pomocą poniższego formularza.

Dodaj własny komentarz

  • 5    4    3    2    1