Paczuszka z zielonymi szparagami i serem feta z grilla

Składniki przepisu

8 szparagów zielonych

2-3 słodkie szpiczaste czerwone papryki

4 dymki

150 g sera owczego feta

5-6 pomidorków koktailowych

sól gruba, morska

pieprz

tymianek

szałwia

rozmaryn

oliwa extra virgine

folia aluminiowa

Wydrukuj przepis >>



Kapitalna przystawka do dania lub samodzielne danie z grilla.

Folię aluminiową podwójnie złożoną kładziemy na płaskiej powierzchni i polewamy oliwą.

Opłukane szparagi, po odcięciu zdrewniałych końcówek, kroimy na pół

Grubsze szparagi kroimy dodatkowo wzdłóż na pół.

Dymkę też kroimy wzdłóż na pół

Paprykę kroimy wzdłóż na pół i oczyszczamy ostrożnie z gniazd nasiennych. Paprykę kładziemy jako pierwszą na folii.

Ser feta kroimy w grubszą kostkę

Ser feta kładziemy do pokrojonych papryk. Kładziemy również dymki pokrojone

Posypujemy utłuczonym czarnym pieprzem. Dokładamy nasze szparagi, pomidorki koktajlowe pokrojone na połówki oraz zioła.

Gałązki tymianku, rozmaryn i pokrojone liście szałwii. Solimy to wszystko grubą solą z góry i skrapiamy oliwą. Naszą paczuszką składamy elegancko w prostokąt, zawijając dokładnie brzegi żeby soki nie wyciekły podczas pieczenia.

Paczuszkę kładziemy na rozgrzany grill i pieczemy 15-20 min.

Pycha. Smacznego

Wydrukuj przepis >>

 

Komentarze

Brak komentarzy i ocen do tego przepisu. Dodaj własną ocenę za pomocą poniższego formularza.

Dodaj własny komentarz

  • 5    4    3    2    1