Rosti z serem i jajkiem

Składniki przepisu

 Kilka dobrych ziemniaków

wiejskie jaja

olej do smażenia

twarożek podwędzany,

dobra gęsta, wiejska śmietana

kilka plastrów dobrego wędzonego boczku

trochę wiejskiego masła

sól i pieprz

szczypiorek

Wydrukuj przepis >>



 Rosti - to placki ziemniaczane z surowych ziemniaków rodem ze Szwajcarii. Ale z kompletnym połączeniem najlepszych składników pochodzącech z ekologicznego gospodarstwa w Bieszczadach wychodzi wspaniała przystawka na wszelkie uroczystości oraz dla poprawienia sobie humoru nawet bez okazji.

Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce z grubymi oczkami, odsączamy i doprawiamy solą i pieprzem

Smażymy na patelni z obu stron na złoty kolor

Boczek smażymy na suchej patelni, bez tłuszczu z obu stron na chrupko

Jaja sadzone smażymy na maśle

Do miski dajemy podwędzany twarożek, dodajemy śmietanę i doprawiamy solą i pieprzem

Farsz mieszamy dokładnie

Kładziemy na talerz 1 placek rosti, smarujemy grubą warstwą farszem,dekorujemy szczypiorkiem i kładziemy 2 placek rosti na wierzch. Następnie dajemy plaster smażonego boczku i na koniec jajo i dekorujemy świeżym szczypiorkiem

Nacinamy jajo lekko i zajadamy, pychota pod każdym względem

 

 

 

Wydrukuj przepis >>

 

Komentarze

Brak komentarzy i ocen do tego przepisu. Dodaj własną ocenę za pomocą poniższego formularza.

Dodaj własny komentarz

  • 5    4    3    2    1