Pstrągi z grilla

Składniki przepisu

2 pstrągi sprawione, opłukane i wysuszone

sól i pieprz

oliwa extra wirgine

sok z cytryny

Wydrukuj przepis >>



Bardzo szybkie z danie z grilla. 2 pstrągi sprawione, opłukane i wysuszone ręcznikiem papierowym nacinamy w poprzek z obu stron a następnie

solimy i pieprzymy wewnątrz i zewnątrz. Skrapiamy sokiem z cytryny. Oliwą smarujemy zewnątrz ryby żeby nie przywarła do rusztu.

Ryby przekładamy do rusztu i kładziemy na rozgrzany grill.

Ryba grilluje się w miarę szybko ok. 4 min z każdej strony. Podajemy z sałatką lub szparagami i papryką pieczoną w paczuszce na grillu. Smacznego.

Wydrukuj przepis >>

 

Komentarze

Brak komentarzy i ocen do tego przepisu. Dodaj własną ocenę za pomocą poniższego formularza.

Dodaj własny komentarz

  • 5    4    3    2    1