Składniki przepisu
500 g boczniaków
20 dag brokółów
2 łodygi selera naciowego
10 dag śliwek
3 łyżki zielonego groszku
2 łyżki posiekanego szczypiorku
3 łyżki jogurtu naturalnego
4 łyżki majonezu
1/2 łyżki musztardy
sól, pieprz do smaku
Wydrukuj przepis >>Boczniaki cudownie obrodziły , zjadamy je prawie podkażdą postacią. Tym razem dzielimy się przepisem na fantastyczną sałatkę z boczniaków z dodatkiem śliwek. Nie przypuszczaliśmy nawet że mogą tak idealnie współgrać z grzybami.Ryba na talerzu jest właściwie dodatkiem do tej sałatki. Kapitalne zestawienie.
Boczniaki
gotujemy około 10 minw osolonej wodzie, osączamy i kroimy na kawałki
Brokułowe różyczki gotujemy 5 min. w osolonym wrzątku + odrobina cukru, osączamy
Seler czyścimy z włókien i kroimy w cienkie plasterki,
Wypestkowane śliwki
kroimy niezbyt drobno
Składniki na sos mieszamy
Wszystko razem łączymy, dodajemy groszek, doprawiamy solą i pieprzem
dolewamy sosu
i możemy serwować. W tym przypadku sałatka jest podana ze smażonym na maśle świeżym łososiem
Komentarze
Brak komentarzy i ocen do tego przepisu. Dodaj własną ocenę za pomocą poniższego formularza.