Pasta z marynowanych grzybów

Składniki przepisu

 Kawałek solonej słoniny

2-3 jajka

kilka marynowanych prawdziwków

1-2 ogórki konserwowe

Wydrukuj przepis >>



Sprawdza się to co zawsze pisałem: proste ale wysokiej jakości składniki dają najwspanialsze rezultaty. A przygotowywanew Bieszczadzkich warunkach długo pozostają w pamięci. Tym razem sięgneliśmy do przepisu z południowej części Bieszczadów ze Słowackiej strony. 4 składniki i 4 które po prostu muszą być. 

Słowacka słonina solona ( może być nasza ) pokrojona w słupki

Ogórki z ogródka Beatki

Prawdziwki zebrane na Bercu w Myczkowie

i jaja od naszych przyjaciół z Terki

Słoninę zesmażamy i dodajemy jajka które smażymy na niezbyt gęstą jajecznicę.

Zestawiamy z ognia.

Do jajecznicy dodajemy ogórki i marynowane prawdziwki, doprawiamy i mieszamy. 

Ot i to wszystko.

A teraz podajemy z pieczywem

i pochłaniamy prawie za jednym zamachem. Absolutna klasa. Smacznego

Wydrukuj przepis >>

 

Komentarze

Brak komentarzy i ocen do tego przepisu. Dodaj własną ocenę za pomocą poniższego formularza.

Dodaj własny komentarz

  • 5    4    3    2    1