Remoulade sos

Składniki przepisu

1 jajo ugotowane na twardo

1 szalotka

4 ogórki konserwowe

1 łyżka kaparów

1 filet Anchois

2 łyżki majonezzu

2 łyżki gęstego jogurtu

2 łyżeczki musztardy Dijon

pęczek koperku

pieprz do smaku

Wydrukuj przepis >>



Sos Remoulade jest naprawdę łatwym sosem do zrobienia. Idealnie nadaje się do mięs na zimno, grilowanych, ryb wędzonych i do wszelkiego rodzaju mięsnych kanapek.

 

Ogórki kroimy bardzo drobno i dajemy do miseczki. Szalotkę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.

Dodajemy odsączone kapary

Jajko kroimy bardzo drobno, filet anchois i koperek siekamy , dodajemy do miski.

Na wierzch dodajemy majonez, jogurt i musztardę

Mieszamy delikatnie ale dokładnie wszystkie składniki i odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Gotowe

Smacznego

Wydrukuj przepis >>

 

Komentarze

Brak komentarzy i ocen do tego przepisu. Dodaj własną ocenę za pomocą poniższego formularza.

Dodaj własny komentarz

  • 5    4    3    2    1