Kociołek ogrodowy

Składniki przepisu

kiełbasa

papryka kolorowa

marchew

1 papryka chili

seler

5 ziemniakow

seler naciowy

pieczarki

1 l bulionu mięsnego

2 łyżki słodkiej papryki

3 łyżki przecieru pomidorowego

cząber

1 puszka białej fasoli

tłuszcz

sól i pieprz

Wydrukuj przepis >>



Kociołek ogrodowy to bardzo szybkie, wspólne gotowanie na ognisku. Takie wspólne gotowanie zawsze wytwarza cudowną atmosferę a oczekiwanie na efekt końcowy wzmaga apetyt do granic wytrzymałości. Składniki są proste, ogólnie dostępne.

Zaczynamy od składników

pieczarki krimy niezbyt drobno

warzywa kroimy w większe kawałki

Paprykę w dużą kostkę

Kiełbasę / najlepiej swojską / kroimy także w większe kawałki żeby było je czuć przy gryzieniu

Pusty kociołek rozgrzewamy na ognisku i do rozgrzanego wrzucamy pokrojoną kiełbasę

Podsmażamy ją i wyjmujemy z kociołka. Do wytopionego tłuszczu wrzucamy pieczarki

i również obsmażamy na silnym ogniu często mieszając żeby nie puściły soku. Wyjmujemy z kociołka. Dokładamy odrobinę tłuszczu i wrzucamy pokrojone warzywa. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie.

smażymy na silnym ogniu, przyprawiamy solą i pieprzem i dwoma łyżkami słodkiej papryki

mieszamy , podlewamy bulionem,  przykrywamy i dusimy 15 minut. Dokładamy podsmażoną kiełbasę i pieczarki.

Dusimy 10 minut pod przykryciem i dokładamy paprykę i dosypujemy 2 łyżeczki cząbru.

w szklance wody mieszamy koncentrat pomidorowy, dodajemy do kociołka, mieszamy i dusimy 5 minut żeby papryka zmiękła.

Na koniec odsączamy płyn z fasoli i dokładamy do kociołka. Mieszmy żeby fasola się zagrzała.

Gotowe, bierzemy się do nakładania z kociołka

Do tego pajda świeżego chrupiącego chleba iiii... zajadamy ze smakiem. smacznego

Wydrukuj przepis >>

 

Komentarze

Brak komentarzy i ocen do tego przepisu. Dodaj własną ocenę za pomocą poniższego formularza.

Dodaj własny komentarz

  • 5    4    3    2    1