Suszymy miętę

Składniki przepisu

Świeże liście mięty

Wydrukuj przepis >>



To już nasz trzeci zbiór mięty. Jest to jedno z ziół najbardziej popularne w naszym domu. Herbatę miętową pija się bardzo często. Szczególnie przy pracach koło domu. Do mięs do sałatek, do wszystkiego. Wypróbowałem już przez lata różne sposoby suszenia, nawet zbudowałem suszarnię. Owszem efekt był ale nie taki jak proste suszenie na kartonach. Wysuszone mają swój zielony kolor i pełny aromat.

Ze ściętych gałązek mięty

obrywamy liście

i rozkładamy na kartonach

Wystarczy 4 dni żeby pięknie wyschły i cieszyły nasze podniebienia zimą i wiosną. Polecam serdecznie.

Zapach jest niebiański. Smacznego na zimę

Wydrukuj przepis >>

 

Komentarze

Brak komentarzy i ocen do tego przepisu. Dodaj własną ocenę za pomocą poniższego formularza.

Dodaj własny komentarz

  • 5    4    3    2    1