Przepisy
-
Kwaśny barszcz biały
Do dzisiejszego dnia wybierając się w moje strony z dzieciństwa, barszcz biały jest podstawą codziennego gotowania i poczęstunku
Zobacz przepis >> -
Baranie żeberka z miętą w tle
Cesarstwo Austro-Węgierskie miało pod sobą wiele narodowości. To między innymi przełożyło się na kuchnię
Zobacz przepis >> -
Zupa kminkowa z kluseczkami
Kuchnia narodów Europy Środkowej, to ogromna skarbnica przepisów kulinarnych. Monarchia Habsburska a ściślej mówiąc kuchnia Galicyjska przejęła bogate tradycje, pełne smaków, aromatów, ciekawych i przede wszystkim smacznych dań od narodów należocych do Austro-Węgier
Zobacz przepis >> -
Surówka z brukwi
Ludziom starszego pokolenia brukiew nie kojarzy się najlepiej - w czasie ostatniej wojny była pożywieniem pozwalającym przeżyć
Zobacz przepis >> -
No to KLOPS....
Podkarpackie gospodynie słyną z tego że tworzą coś z niczego. To że oszczędność mają wyssaną z mlekiem matki to wie każdy kto tutaj mieszka
Zobacz przepis >> -
Kruszonka Lasowiacka
Mimo tego, różnego narodowościowo społeczeństwa, w naszym regionie życie w tamtych czasach toczyło się w dobrych stosunkach sąsiedzkich
Zobacz przepis >>
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146