DANIA GŁÓWNE
DANIA GŁÓWNE
-
Pierogi z mięsem z Azerberdżanu
Najlepsze potrawy Azerbejdżanu powstają w zaciszu domowym, przygotowywane są pieczołowicie, czasem nawet wiele godzin
Zobacz przepis >> -
Serowa zapiekanka
Nikosowe sery to ogromne bogactwo smaków ale też świetna baza do tworzenia różnych dań
Zobacz przepis >> -
Żeberka z leśną nutą
W naszej Zmarzłowej Dolinie nad szumiącym Kisielnym u podnóża Czulni jesteśmy otoczeni pięknymi lasami i łąkami obfitymi w dziko rosnące zioła i przyprawy które stosujemy na codzień w naszej kuchni, czy to świeżo zerwane czy suszone czy też w formie przetworów ale zawsze cudownym smakiem i zapachem nieskażonej jeszcze przyrody
Zobacz przepis >> -
Bambuszki smażone
Czemu bambuszki? Nie wiem, może dlatego że są takie lekkie, puchowe, mięciutkie. Bambuszki to taki rodzaj smażonych pierożków które może być daniem na każdą okazję jako samodzielna przystawka lub super daniem na Party w ogrodzie czy w domu
Zobacz przepis >> -
Mięso po kremlowsku
Nie wiem naprawdę skąd wziął mi się ten przepis, przeglądając stare zapiski wpadł w ręce no i rzeba spróbować
Zobacz przepis >> -
Pieczeń warstwowa z cebulką
Soczysta pieczeń warstwowa marynowana z cebulką to danie dla prawdziwych smakoszy dobrej wieprzowiny
Zobacz przepis >>