Domowy wyrób wędlin
Domowy wyrób wędlin
-
Kiełbasa szynkowa Bynia
Ja robię to w taki sposób: Przygotowanie farszu: Golonki trybujemy z kości i odcinamy skórę aby uzyskać 2,5 – do 3 kg czystego mięsa który posłuży jak klej do farszu
Zobacz przepis >> -
Karkówka wędzona - Baleron
Karkówka - po uwędzeniu Baleron Karkówkę kiedyś wędziłem w całości. Ale ponieważ rodzina się zmniejszyła to i karkówka jest mniejsza
Zobacz przepis >> -
Boczek wędzony parzony
Sparzony boczek jest cudowną odskocznią od wędlin. Fantastycznie smakuje na kanapkach. Boczek przygotowujemy jak " Boczek prosto z wędzarni"/ zobacz/ Po wystudzeniu nastawiamy wodę do zagotowania
Zobacz przepis >> -
Boczek prosto z wędzarni
Peklujemy przez 4 dni codziennie przewracając i sprawdzając stan zalewy. Po tym czasie wyjmujemy mięso z zalewy i płuczemy
Zobacz przepis >> -
Biała kiełbasa
Tak naprawdę ile jest gospodarstw tyle jest najlepszych przepisów na białą kiełbasę. Nie chodzi o to który przepis jest najlepszy ale o to że w tym momencie każdy wie co jest w środku
Zobacz przepis >>