Potrawy z grzybów
Potrawy z grzybów i z grzybami
-
Sakiewki schabowe z prawdziwkami
Sakiewki schabowe z prawdziwkami to wersja zagospodarowania grubych trzonów prawdziwków
Zobacz przepis >> -
Rydze na grzance z bryndzą
Został mi ostatni słoiczek bryndzy z farmy Nikosa z Wańkowej. Spróbowałem połączyć bryndzę z rydzami
Zobacz przepis >> -
Rydze na grzance z parmezanem
Rydze to prawie niekończący się grzybowy temat. Dla jednych pospolite dla innych rarytas. Ale rydze na grzance z parmezanem to jest TOP przekąska
Zobacz przepis >> -
Rydze z patelni
Rydze - dostojeństwo wśród grzybów. Z dzieciństwa utknęło mi w pamięci, kiedy po powrocie z lasu u babci, kładło się oczyszczone rydze na blasze kuchennej od pieca kaflowego
Zobacz przepis >> -
Opieńki smażone na maśle
Opieńki w kraju doceniane są raczej jako grzyby do marynowania. Tutaj na Podkarpaciu opieńki są bardzo wysoko cenione, nie tylko jako grzyb do marynowania ale i do przyrządzania pod różną postacią
Zobacz przepis >> -
Kurczak z prawdziwkami i sosem grzybowym
Grzyby mają to do siebie że nie potrzeba wymyślać żeby stworzyć smakowite danie. Kurczak z prawdziwkami to łatwe i szybkie danie, niezwykle smaczne
Zobacz przepis >>