PRZEKĄSKI i PRZYSTAWKI
PRZEKĄSKI i PRZYSTAWKI
-
Terina z Nikosową fetą
Prawie każda wizyta u Nikosa kończy się małą twórczością. Jego kapitalne sery ciągle inspirują do tworzenia cudownych potraw z ich udziałem
Zobacz przepis >> -
Śledź z nasturcją
Śledź jest w naszej kuchni chyba najbardziej rozpoznawalną rybą. Czy w czasie postu, czy w karnawale, czy przy rodzinnych spotkaniach jest zawsze lub cęsto serwowany, I chociaż nie należy do do gatunku ryb luksusowych przy odrobinie chęci zawsze można zaskoczyć gości sposobem podania
Zobacz przepis >> -
Pierożki, paszteciki krucho - drożdżowe
Przepyszne pierożki lub albo i paszteciki , forma jest naprawdę dowolna w krajach arabskich podawane są jako przekąska, zwykle nadziewane mięsem wołowym lub jagnięciną
Zobacz przepis >> -
Marchewki
W czasie karnawału i nie tylko jest wiele sposobów aby mile zaskoczyć swoich gości. Tym razem proponujemy marchewki
Zobacz przepis >> -
Przekąska z nadziewanych porów, bundza i szynki parmeńskiej
Czas zimowy to czas karnawału i wszelkiego rodzaju przekąsek i przystawek. Na Sylwestra jedna z naszych propozycji to nadziewane pory z bryndzą, bundzem i szynką parmeńską, fetą
Zobacz przepis >> -
Śledzie z żurawiną
Śledzie to ryby które najczęściej pojawiają się na naszych stołach. W czasach PRL były np
Zobacz przepis >>