z grzybów
z grzybów
-
Opieńki kiszone
Opieńki, rydze , gąski, maślaki, prawdziwki młode to są grzyby które z powodzeniem można ukisić, Smak kiszonego grzyba jest zupełnie inny, dla wielu nieznany
Zobacz przepis >> -
Sałatka z rydzami do słoika na zimę
Własnej roboty przetwory na zimę wróciły z powrotem do łask. Zakres przetworów jest nieograniczony
Zobacz przepis >> -
Rydze kiszone
Rydze dla mnie to dostojeństwo wśród grzybów. Mają wielostronne zastosowanie a ich smak i aromat jest niepowtarzalny w każdym sposobie obróbki
Zobacz przepis >> -
Rydze na sposób włoski
Grzyby robi się na wiele sposobów. Każda kuchnia domowa ma swój wypróbowany i najlepszy
Zobacz przepis >> -
Bieszczadkie podgrzybki marynowane
Póki jeszcze ostatnie podrygi sezonu trwają, marynujemy nasze zbiory. Dzisiaj Bieszczadzkie podgrzybki, tak je nazwałem bo tutaj w Bieszczadach są wyjątkowe
Zobacz przepis >> -
Rydze w zalewie solnej
Pasja do wędrowania, zbieractwa runa leśnego to część mojego życia. I wystarczy cudowny spacer do lasu w góry we dwoje żeby cieszyć się tą chwilą w czasie kiedy las i łąka odpoczywa
Zobacz przepis >>