z warzyw
z warzyw
-
Język teściowej
Język teściowej - ( nie mylić z kwiatem sansewiera, o właściwościach długowiecznych ) to przekąska znana w Gruzji
Zobacz przepis >> -
TsiTsak - papryka w zalewie solnej
TSI TSAK ( w Armenii oznacza pieprz ) przygotowuje się jako dodatek do mięs ale smakuje również wyśmiennicie jako dodatek do pięknej deski wędlin, serów
Zobacz przepis >> -
Chutney z pomidorów
CHUTNEY z pomidorów to rewelacyjny gęsty sos który może być świetnym dodatkiem do serów, kurczaka, królika lub jako dodatek do makaronu
Zobacz przepis >> -
Ortolana - włoski sos
ORTOLANA - to zaczarowane skarby z naszego ogródka. A jeżeli coś zabraknie to z ogródka naszego bieszczadzkiego sąsiada
Zobacz przepis >> -
Pasta z lubczyku
Lubczyk - roślina z rodziny selerowatych o żółtych kwiatach, używana jako przyprawa kuchenna, według wierzeń ludowych uważana za środek wywołujący miłość, afrodyzjak a tak naprawdę to najcudowniejsza przyprawa do rosołu jak również do innych zup
Zobacz przepis >> -
Buraczki z papryką
Buraki są produktem wielce uniwersalnym, a przetwory z nich mogą zadowolić gusta niejednego smakosza
Zobacz przepis >>