ZUPY
ZUPY i WYWARY
-
Żur z kiszonych rydzów
Żur z kiszonych rydzów , świąteczna zupa z okolic Białego Dunajca i Beskidu Niskiego Ponieważ dla mnie najlepszy bulion jest z młodej baraniny więc ten żur jest na bazie bulionu z baraniny wypasanej na ziołowych łąkach w Terce w Bieszczadach
Zobacz przepis >> -
Rosół barani z warzywami i mięsem
Dobry wywar to podstawa najlepszych zup. Rosół barani należy do najmaczniejszych w swoim gatunku choć mało popularny
Zobacz przepis >> -
Podwędzona zupa Bynia
I tutaj należy się wyjaśnienie co do nazwy zupy. Podwędzana ponieważ większość składników które miały inne przeznaczenie została podwędzona Beatce z lodówki
Zobacz przepis >> -
Zupa z czosnkiem niedźwiedzim
Wiosna. Ta przepiękna pora roku kiedy wszystko się odradza pobudza nas do szukania czegoś lżejszego, ale ciągle naturalnego
Zobacz przepis >> -
Zurek na wywarze mięsnym
Żurek to jedna z najpopularniejszych zup w naszym kraju. Na Podkarpaciu podawana jest na śniadanie
Zobacz przepis >> -
Postny barszcz wigilijny
Coraz szybciej zbliżają się święta. A tutaj na Podkarpaciu barszcz czerwony należy do ścisłej tradycji
Zobacz przepis >>