Górnicze z jabłkami

Składniki przepisu

 2 szklanki mąki

1 szklanka cukru

3/4 szklanki mleka

100 g masła

1 jajko

2 łyżki dżemu

2 łyżeczki sody

1 łyżeczka cynamonu

1 łyżka kakao

3 jabłka

 

Wydrukuj przepis >>



 Najlepsze są stare sprawdzone przepisy. I to jeden z nich na ciasto górnicze z jabłkami. Proste, szybkie do zrobienia nawet dla początkujących i tzw. antytalentów, A po upieczeniu cudowne, pulchne z podpieczonymi jabłkami.

jajko, cukier, dżem i masło ucieramy na jednolita masę. ( z wyglądu będzie jak zważona ale potem się wyrówna )

Dodajemy mąkę przesianą z sodą, cynamonem i mleko. Nakońcu kakao i dokładnie mieszamy mikserem.

Jabłka obieramy i dzielimy na ćwiartki, nacinamy z wierzchu. Ciasto wylewamy do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką foremki i układamy jabłka nacięciem do góry. Pieczemy w temperaturze 181-190 stopni do suchego patyczka.

Prawda że proste?

A teraz możemy się delektować

Smacznego

Wydrukuj przepis >>

 

Komentarze

ewa w dniu 2016-12-08 napisał/a:
"Ile czasu mniej wiecej sie piecze i góra dól czy termoobieg?"
Ocena: 0/5
 

Dodaj własny komentarz

  • 5    4    3    2    1