Kurczak w 14 odsłonach na jednej paterze

Składniki przepisu

KURCZAK

skrzydełka

pałki

piersi

oraz dodatki

Wydrukuj przepis >>



Kurzczak zrobiony na 14 sposobów ułożony na jednej paterze.

Ten dział jest poświęcony układaniu pater, półmisków. Nie będę się rozpisywał o technice układania. Chodzi mi raczej o pokazanie w jaki sposób można urozmaicić dania z kurczakiem w roli głównej. ( wcale nie muszą być drogie) podać w elegancki sposób.

Chcę pokazać co można zrobić, aby nasze potrawy wyglądały ciekawiej. Jak je podać, żeby nasi goście dosłownie zjadali je oczami?

Nie wyszczególniam składników ponieważ każdy widać na zdjęciu. Owoce, jarzyny, sałaty, marynaty są idealnym dodatkiem do garnirowania.

Gotowa patera

Zaczynamy krok po kroku

prosta dekoracja na wierzch

I gotowe



Zachęcam do próbowania i dzielenia się efektami.

Wydrukuj przepis >>

 

Komentarze

Byniu Tor w dniu 2016-01-08 napisał/a:
"Cokół jest w pełni jadalny. Są to dwa okrągłe chleby wycięte pod wymiar i zapieczone w głębokim tłuszczu, posmarowane pasztetem z kurczaka. Ot i cała tajemnica."
Ocena: 0/5
 

Edyta w dniu 2016-01-08 napisał/a:
"Mistrzostwo, zastanawiam się tylko z czego zrobiłeś cokół do układania kurczakowego szaleństwa :-) :-) :-) "
Ocena: 5/5
 

AB w dniu 2016-01-08 napisał/a:
"Wow, robi wrażenie i zapewne dobrze smakuje :)"
Ocena: 5/5
 

Dodaj własny komentarz

  • 5    4    3    2    1