Rydze na grzance z parmezanem

Składniki przepisu

świeże rydze

masło

parmezan

oliwa z pierwszego tłoczenia

pieczywo do grzanek

natka pietruszki i szczypiorek

sól

 

Wydrukuj przepis >>



Rydze to prawie niekończący się grzybowy temat. Dla jednych pospolite dla innych rarytas. Ale rydze na grzance z parmezanem to jest TOP przekąska. Polecam.

Oczyszczone rydze smażymy na maśle zobacz przepis

Kromki pieczywa skrapiamy oliwą z obu stron i zapiekamy lub grillujemy.

Na grzanki kładziemy gorące rydze z patelni, posypujemy wiórkami parmezanu i natką pietruszki zmieszaną ze szczypiorkiem.

Układamy na talerzu

i podajemy gorące

Smacznego

Wydrukuj przepis >>

 

Komentarze

Brak komentarzy i ocen do tego przepisu. Dodaj własną ocenę za pomocą poniższego formularza.

Dodaj własny komentarz

  • 5    4    3    2    1