Sałatka z marynowanymi gąskami

Składniki przepisu

 słoiczek gąsek zielonych albo siwych

biała część pora

3 ogórki kiszone

słoiczek marchewki z groszkiem

4 jaka ugotowane na twardo

sól i pieprz świeżo zmielony

3 łyżki majonezu

1 łyżeczka musztardy

Wydrukuj przepis >>



 Gąski mają swój niepowtarzalny smak. Marynowane szczególnie. A okres późno-jesienny i zimowy to czas na wszelkiego rodzaju sałatki. Do tej są dodane gąski które w specyfiny dla siebie sposób pogłębiają smak całej sałatki. Można dawać różne grzyby marynowane ale nie dadzą takiego swoistego smaku jak właśnie te.

Gąski marynowane

oraz obrane jajka, ogórki kroimy w kostkę. Pora w drobniutką kostkę.

Wszystkie składniki mieszamy i odstawimy do lodówki na kilka godzin.

Po tym czasie doprawiamy solą i pieprzem

majonez mieszamy z musztardą i łączymy z sałatką.

Wspaniała sama z pieczywem, z pieczonym pasztetem czy wędzonymi wędlinami jako dodatek. Smacznego

Wydrukuj przepis >>

 

Komentarze

Brak komentarzy i ocen do tego przepisu. Dodaj własną ocenę za pomocą poniższego formularza.

Dodaj własny komentarz

  • 5    4    3    2    1