BUNDZ z czosnkiem niedzwiedzim i pomidorami

Składniki przepisu

 Bundz ok 0,40 kg

suszone pomidory od Adama Kokosa

świeży lub jak nasz mrożony czosnek niedźwiedzi 300 ml

prażone włoskie orzechy

Wydrukuj przepis >>



 Na temat Bundza od Nikosa zdawałoby się że napisaliśmy już wszystko, ale tak naprawdę to właściwie pomysły przychodzą same. Jest to produkt ze wszechmiar uniwersalny i cudowny do obróbki. A ponieważ coraz bliżej wiosny i świeżego leśnego czosnku niedźwiedziego więc stare zapasy trzeba zużyć.  Na dzisiaj przygotowaliśmy Bundz z czosnkiem niedźwiedzim i suszonymi pomidorami

Ser ucieramy na tarce z grubymi oczkami

i rozkładamy równo na blasze wyłożonej papierem do pieczenia

i wkładamy do piekarnika temperatura 160-170 stopni. Musimy pilnować żeby się topił a nie rumienił

Kiedy będzie gotowy natychmiast posypujemy czosnkiem i pomidorami i prażonymi orzechami

i od razu ciasno zwijamy w wałeczek

i zawijamy w folię aluminiową lub spożywczą

i schładzamy.

Schłodzony

kroimy w plasterki ok 05 cm i podajemy z pesto z czosnku niedźwiedziego

Smacznego. Polecam dobre lekkie wino typu Pinot Griggio lub Riesling

Wydrukuj przepis >>

 

Komentarze

wieslaw w dniu 2017-02-03 napisał/a:
"jaki to ser bo calosc wygląda bardzo smacznie"
Ocena: 5/5
 

Dodaj własny komentarz

  • 5    4    3    2    1