Rolada z bundzem i grzybami leśnymi

Składniki przepisu

OMLET

4-5 wiejskich jajek

posiekany szczypiorek

mąka

sól, pieprz i olej

NADZIENIE

Leśne grzyby ( rydze, prawdziwki, podgrzybki )

pół cebuli,

masło

5 grubych plastrów bundza

sól i pieprz

majeranek

Wydrukuj przepis >>



Świetne danie na ciepło i na zimno. Pięknie dekoracyjne i niezwykle smakowite, tym bardziej że wszystkie produkty użyte do rolady są nieskażone przemysłem. To nasze Bieszczadzkie lokalne produkty.

Zaczynamy od przygotowania omletu.

Jaja ubijamy,

dodajemy szcypiorek, mąkę w takiej ilości aby powstało niezbyt gęste ciasto.

Doprawiamy do smaku i wylewamy na blaszkę do pieczenia wyłożoną posmarowanym olejem papierem do pieczenia

Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180-190 stopni do całkowitego ścięcia się jajek.

Cebulę, grzyby pokroić drobno i razem przesmażamy na maśle, dodajemy bundza także pokrojonego w drobną kostkę, przyprawiamy solą i mocniej pieprzem oraz odrobiną majeranku. Mieszamy.

Upieczony omlet zwijamy od razu razem z papierem w roladę i lekko studzimy

Następnie delikatnie rozwijamy, wykładamy podsmażony farsz z grzybami i bundzem, usuwamy papier i znowu zwijamy w roladę. Zawijamy szczelnie w folię aluminiową

i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok. 20 minut. Po wyjęciu studzimy

i serwujemy. Smacznego

Wydrukuj przepis >>

 

Komentarze

Brak komentarzy i ocen do tego przepisu. Dodaj własną ocenę za pomocą poniższego formularza.

Dodaj własny komentarz

  • 5    4    3    2    1