Kanapka z wędzonym pstrągiem i sosem

Składniki przepisu

 

150 g wędzonego pstrąga

2 łyżeczki sera ricotta

1 łyżeczka tartego chrzanu

1 łyżeczka gęstej śmietany

masło

grubo zmielony pieprz

koperek do dekoracji

1 świeża bagietka

gałązki selera naciowego

 

Wydrukuj przepis >>



Kanapki możemy przygotowywać na wiele sposobów ale czasami kleks sosu robi całą wspaniałą robote podkreślając smak.

Bagietkę kroimy w ukośne kanapki. Smarujemy masłem. Na wierzchu układamy gałązkę selera naciowego ikawałki wędzonego pstrąga. Na wierzch dajemy łyżeczkę sosu i posypujemy grubo zmielonym pieprzem.

SOS

Do salaterki wkładamy dwie łyżeczki sera ricotta. Dodajemy łyżeczkę śmietany i 1 lub dwie łyżeczki tartego chrzanu.

Mieszamy wszystko i gotowe

smacznego

Wydrukuj przepis >>

 

Komentarze

Brak komentarzy i ocen do tego przepisu. Dodaj własną ocenę za pomocą poniższego formularza.

Dodaj własny komentarz

  • 5    4    3    2    1