Wariacje sereowe Beatki

Składniki przepisu

Bundz

oscypek

kasza jęczmienna

słonecznik i dynia

prawdziwek świeży

konfitura z żurawiny

Wydrukuj przepis >>



Po ostatniej wizycie na farmie Nikosa w Wańkowej zostały nam 3 oscypki i trochę bundza. Po drodze Beatka znalazła kilka małych prawdziwków i tak zrodził się pomysł na słoneczne danie. Może być elegancką przystawką a może być samodzielnym posiłkiem. Proste ale najlepszej jakości produkty i danie gotowe dla dwojga na świeżym powietrzu.

Oscypki kroimy w plasterki i zapiekamy z dwóch stron na patelni

Grzyby kroimy w cienkie plasterki i kładziemy na gorącą patelnię dosłownie na chwilkę. Mają być półsurowe.

Bundz smażymy na patelni, rozciągając go do całkowitego stopienia a następnie formujemy rolki. Takie serowe prażynki

słonecznik i dynię prażymy na patelni.

Sparzoną kaszę prażymy na gorącej patelni do lekkiego zrumienienia. Studzimy.

Mamy składniki to teraz dekorujemy talerz

Do tego sałatka

i danie gotowe. Smakuje wybornie. Lekkie z miejscowych produktów i pięknie podane. I takie danie otrzymałem .Smacznego .

Wydrukuj przepis >>

 

Komentarze

Brak komentarzy i ocen do tego przepisu. Dodaj własną ocenę za pomocą poniższego formularza.

Dodaj własny komentarz

  • 5    4    3    2    1