Roladki z grillowanego bakłażana i cukini

Składniki przepisu

1 średnia cukinia pokrojona na wdzłóżne plasterki ok. 3 mm. Można pokroić równo na krajalnicy do chleba.

1 bakłażan  pokrojony jak cukinia posolony i zostawiony na 30 min żeby puścił goryczkowaty sok

Rozgrzana patelnia grillowa lub grill

FARSZ  do środka można włożyć rózne rzeczy, pokrojone suszone pomidory z oliwy, ser mozzarella, bazylia
ser gorgonzola lub inny pleśniowy
ser feta, pieczona papryka

Ja do tego przepisu dałem ser feta i twaróg półtłusty w ilości 1:1

Bez soli bo feta jest już słona ale większą ilość pieprzu. posiekaną pietruszkę z koperkiem

Można to wymieszać albo zrobić gładki farsz w mikserze.
 


 

 

Wydrukuj przepis >>



Przygotowanie:


Młode cukinie pokroić w cienkie podłużne plasterki i zgrillować smarując oliwą, do uzyskania brązowych pasków z rusztu.

W tak przygotowane wstążki zawijać farsz lub inne przeróżne składniki. Design i kreatywność  według uznania.

Skropić oliwą z oliwek, popieprzyć, ewentualnie udekorować koperkiem lub pietruszką. Do zjedzenia jako samodzielne danie z zapieczonym posmarowanym czosnkiem tostem lub jako przystawka do grilla.

Wegetarianie wszystkich krajów łączcie się.

 

 

Wydrukuj przepis >>

 

Komentarze

Brak komentarzy i ocen do tego przepisu. Dodaj własną ocenę za pomocą poniższego formularza.

Dodaj własny komentarz

  • 5    4    3    2    1