Sałatka z fetą

Składniki przepisu

ser Feta w ziołach

1 łyżka dużych kaparów

ok. 10 czarnych oliwek

2 pomidory

czerwona cebula

sól, pieprz, cukier

Wydrukuj przepis >>



Każdy dzień przybliża nas do wiosny. Każdy promyk słońca wyzwala pragnienie ciepła, lekkości i napawa optymizmem.

Na Farmie Nikosa jest już świeżutka feta zrobiona w ziołach.

Nie sposób nie wykorzystać jej do cudownej sałatki przypominającej nam o słońcu i coraz dłuższych dniach.

Pomidory kroimy w plasterki i układamy na talerzu pozostawiając w środku wolne miejsce. Posypujemy delikatnie cukrem, bo o tej porze roku są raczej bez większego smaku.

Na środek wykładamy fetę ze słoika.

Na wierz kładziemy pokrojone na pół oliwki, kapary i pokrojoną w krążki cebulę.

Całość polewamy oliwą ze słoika

i słonecznego smacznego

Wydrukuj przepis >>

 

Komentarze

Brak komentarzy i ocen do tego przepisu. Dodaj własną ocenę za pomocą poniższego formularza.

Dodaj własny komentarz

  • 5    4    3    2    1