Pulpeciki na patyku

Składniki przepisu

 ok. kilograma mielonej dobrej nie za tłustej wieprzowiny

płaska łyżeczka chili w proszku

ok. 70 ml białego wina wytrawnego

2 łyżeczki przyprawy Adama

2 spore łyżeczki surowego czosnku niedźwiedziego

1 łyżeczka czubricy

ew, sól i pieprz

Wydrukuj przepis >>



 Zdawało mi się że jadłem już mielone pod każdą postacią , A jednak nie. Kto próbował Greckie, Tureckie, Bałkańskie temu to bardzo przybliży smak ale to nie to samo. Skromne ale odjazdowe i można je podać do kolacji ze świecą.

Przygotowujemy mieszankę ziól

do tego Czubrica czerwona

Mięso przekładamy do miski

dodajemy zioła, wino

i wyrabiamy na piękną masę.

Odstawiamy w chłodne miejsce ( do lodówki ) na 1 godzinę

Formujemy kulki, troszeczkę większe od włoskiego orzecha

i nabijamy na namoczone wcześniej patyczki do szaszłyków

Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok 30 minut w temp 180 stopni

Teraz życzymy smacznego

 

Wydrukuj przepis >>

 

Komentarze

Brak komentarzy i ocen do tego przepisu. Dodaj własną ocenę za pomocą poniższego formularza.

Dodaj własny komentarz

  • 5    4    3    2    1