Buraczki z papryką

Składniki przepisu

 3 kg buraków

1/2 kg cebuli

1/2 kg papryki

ZALEWA

1 szklanka wody

1 szklanka oleju

1 szklanka octu winnego

2 łyżki soli

Wydrukuj przepis >>



Buraki są produktem wielce uniwersalnym, a przetwory z nich mogą zadowolić gusta niejednego smakosza. A ponieważ zima tuż, tuż pora więc na kolejne przetwory z burakiem w roli głównej. Tym razem z czerwoną papryką.

Buraki gostujemy i wystudzamy. Ścieramy na tarce na grubszych oczkach

Paprykę

kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i też kroimy w kostkę.

Zalewę gotujemy i do gotującej się dajemy pokrojoną cebulę.

Gotujemy cebulę ok. 5 minut i dodajemy pokrojoną paprykę

i gotujemy całość ok. 7 minut.

Całość z zalewą dodajemy do startych buraków

mieszamy wszystko starannie i napełniamy słoiki.

Pasteryzujemy 10 minut od zagotowania się wody

Smacznego

Wydrukuj przepis >>

 

Komentarze

Brak komentarzy i ocen do tego przepisu. Dodaj własną ocenę za pomocą poniższego formularza.

Dodaj własny komentarz

  • 5    4    3    2    1