Pierogi ruskie - pieczone

Składniki przepisu

Ugotowane i ostudzone pierogi ruskie

Wydrukuj przepis >>



Pierogi ruskie - pieczone to jest mój ulubiony spsób na pierogi. Mogę się nimi zajadać cały dzień. Z wierzchu chrupkie w środku delikatne, wilgotne i wspaniałe.

Ciasto na pierogi: zobacz przepis w zakładce: potrawy z mąki i kasz - pierogi - pierogi ruskie.

Blaszką polewamy oliwą

i rozkładamy na niej pierogi.Z wierzchu też polewamy delikatnie oliwą. Piekarnik nagrzewmy do 200 stopni  wkładamy blachę z pierogami na 20 minut.

Po tym czasie wyjmujemy upieczone

i przekładamy na talerz. Idealnie chrupkie. Po prostu wspaniałe. Smacznego bo jeszcze mi ślinka leci.

 

Wydrukuj przepis >>

 

Komentarze

Brak komentarzy i ocen do tego przepisu. Dodaj własną ocenę za pomocą poniższego formularza.

Dodaj własny komentarz

  • 5    4    3    2    1