Mini burgery z rostbefem

Składniki przepisu

Pyzy drożdżowe lub małe bułki

sałata

cebula

ogórek konserwowy

sos remoulade

plastry rostbefu

Wydrukuj przepis >>



Pozostając przy cudownym mięsie jakim jest rostbef możemy zamiast kanapek zrobić miniburgery, które i wyglądają i smakują nieziemsko.

Ja do swoich użyłem poznańskie pyzy. Wykonanie jest proste a efekt końcowy, cudowny.

Mięso kroimy na cienkie plastry

Rozgrzewamy piekarnik do 180-200 stopni. Przygotowane pyzy

wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut. Po tym czasie mamy piękne chrupkie bułeczki z mięciutkim miąższem.

Bułki kroimy na pół, smarujemy sosem remoulade/ zobacz przepis /

Kładziemy opłukany i osuszony liść sałaty, krązek cebuli i kilka plasterków ogórka konserwowego.

Na wierzchu układamy plastry rostbefu i przykrywamy drugą połówką bułeczki. Gotowe

Smacznego

 

Wydrukuj przepis >>

 

Komentarze

Brak komentarzy i ocen do tego przepisu. Dodaj własną ocenę za pomocą poniższego formularza.

Dodaj własny komentarz

  • 5    4    3    2    1