Przekąska z serem pleśniowym

Składniki przepisu

Ser pleśniowy, rokpol, gorngonzola, roquefort o wyrazistym smaku

1 bagietka

1 gruszka

kilka ciemnych winogron

orzechy włoskie

 

Wydrukuj przepis >>



Bardzo szybka do zrobienia przekąska dla miłośników sera i dla urozmaicenia zimnego bufetu.

Bagietkę kroimy ukośnie na kanapki.

Umytą i osuszoną gruszkę kroimy na cienkie plasterki i kładziemy na kanapkę.

Ser kroimy w grube plastry ok. 0,5 cm i kładziemy na gruszkę.

Na rozgrzaną suchą patelnię wsypujemy orzechy włoskie i prażymy mieszając aż do momentu kiedy poczujemy zapach orzecha. Odstawiamy do ostygnięcia i dekorujemy kanapkę.

Winogrona kroimy na pół lub ćwiartki i również kładziemy na wierzch kanapki.

Idealna do lamki dobrego wina. Smacznego

Wydrukuj przepis >>

 

Komentarze

Brak komentarzy i ocen do tego przepisu. Dodaj własną ocenę za pomocą poniższego formularza.

Dodaj własny komentarz

  • 5    4    3    2    1