Żeberka z leśną nutą

Składniki przepisu

 Żeberka 1 1/2 kg,

 1 Łyżka suszonych pędów sosny,

1 łyżeczka pieprzu ziołowego,

1 łyżeczka mielonego kminku,

kilka ziaren jałowca i ziela angielskiego z moździerza,

3-4 listki laurowe,

2 łyżeczki soli morskiej,

2 kieliszki sosnówki,

1 łyżka miodu spadziowego,

smalec,

Wydrukuj przepis >>



 W naszej Zmarzłowej Dolinie nad szumiącym Kisielnym u podnóża Czulni jesteśmy otoczeni pięknymi lasami i łąkami obfitymi w dziko rosnące zioła i przyprawy które stosujemy na codzień w naszej kuchni, czy to świeżo zerwane czy suszone czy też w formie przetworów ale zawsze cudownym smakiem i zapachem nieskażonej jeszcze przyrody.

Dzisiaj polecamy żeberka wieprzowe z leśną nutą smaku  zapachu naszej doliny.

 

Składniki na marynatę:

 

 

dokładnie łączymy ze sobą

 

 

i smarujemy mięso

 

zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy na 24 godz. w chłodne miejsce

W rondlu rozgrzewamy smalec i obsmażamy żeberka, następnie dusimy podlewając w razie potrzeby wywarem wołowym aż mieso będzie odchodziło od kości.

 

Gorące i parujące, mięciutkie i urzekająco pachnące serwujemy na świeżych gałązkach sosnowych z dodatkiem rydzów lub prawdziwków marynowanych i smacznego

 

Wydrukuj przepis >>

 

Komentarze

Brak komentarzy i ocen do tego przepisu. Dodaj własną ocenę za pomocą poniższego formularza.

Dodaj własny komentarz

  • 5    4    3    2    1