Gruszki z serem pleśniowym

Składniki przepisu

3 twarde gruszki

ser pleśniowy np: rokpol, lazur, gorngonzola, roquefort

masło

cytryna

Wydrukuj przepis >>



Bardzo szybki i kapitalny w smaku deser. Dla tych co nie lubią sera pleśniowego polecam tym bardziej bo jest szansa że od tej chwili polubią.

Gruszki obieramy ze skórki i kroimy wzdłóż na pół

Skrapiamy mocno sokiem z cytryny

Na patelnię dajemy dwie łyżki masła i kładziemy stroną przekrojoną na rozgrzane masło

smażymy na średnim ogniu około 10 minut i obracamy na drugą stronę

podsmażamy jeszcze ok. 5 minut i wykładamy na talerz. Ser pleśniowy kroimy w gruby na około 1  - 1,5 cm gruby plaster i kładziemy na gorące gruszki. Ser leciutko zmięknie.

Kapitalne połączenie smaku. Do tego kieliszek wina i cudowne wrażenie w ustach.

Smacznego

 

Wydrukuj przepis >>

 

Komentarze

Brak komentarzy i ocen do tego przepisu. Dodaj własną ocenę za pomocą poniższego formularza.

Dodaj własny komentarz

  • 5    4    3    2    1