Przekąska, kanapka ze śledzia z jajkiem i ogórkiem

Składniki przepisu

chleb żytni wieloziarnisty

ogórek zielony

jajko

śledź w oleju lub solony

ser riccota

śmietana

chrzan tarty

koperek zielony

 

Wydrukuj przepis >>



Oto jeszcze jedna kanapka uzupełniająca i wzbogacająca nasz pólmisek. Jest to proste i szybkie wykonanie ale o innym smaku.

Kromki chleba kroimy na kwadraty ok. 4 x 4 cm.

Każdy kwadracik smarujemy sosem chrzanowym. Zobacz przepis

Na wierzch kładziemy plasterki ogórka ok. 0,5 cm

Na ogórka kładziemy plasterki ugotowanego i ostudzonego jajka na twardo.

Odsączonego i osuszonego w papierowym ręczniku śledzia kroimy na małe porcje i układamy na jajku. Ozdabiamy koperkiem.

 

Smacznego

Wydrukuj przepis >>

 

Komentarze

Brak komentarzy i ocen do tego przepisu. Dodaj własną ocenę za pomocą poniższego formularza.

Dodaj własny komentarz

  • 5    4    3    2    1