Przekąska, kanapka ze śledzia z jajkiem

Składniki przepisu

Chleb żytni wieloziarnisty

śledzie w oleju

jajko

śmietana

ser ricotta

3 korniszony

koperek

tłuczony czarny pieprz

Wydrukuj przepis >>



Śledź jest w naszym kraju rybą która zawsze ma zwolenników o każdej porze roku. Tym razem proponuję imprezowe kanapeczki które najpierw powinny przyciągnąć wzrok, a potem smakować.

Z kromek chleba wykrawamy wykrojnikiem okrągłe krążki

Wykrojone krążki chleba odkładamy i przygotowujemy do obłożenia.

Każdy krążek smarujemy wcześniej przygotowanym sosem. Zobacz przepis.

Na sos kładziemy plasterek ugotowanego i ostudzonego jajka na twardo

Na wierz kładziemy kawałki śledzia odsączonego i osuszonego w ręczniku papierowym.Układamy na talerzu lub półmisku. Ozdabiamy koperkiem i ewentualnie posypujemy pieprzem.

Smacznego

 

 

Wydrukuj przepis >>

 

Komentarze

Brak komentarzy i ocen do tego przepisu. Dodaj własną ocenę za pomocą poniższego formularza.

Dodaj własny komentarz

  • 5    4    3    2    1