Poziom trudności: łatwy
Prawdziwki w galarecie
Potrawy z kuchni klasztornej, w naszym przypadku z prawosławnej kuchni, cieszyły się i cieszą nadal ...
Czytaj więcejZapiekanka z leśnych grzybów
Zapiekanki z leśnymi grzybami - prawdziwki, kurki i inne cudowne dary leśne swoim wyglądem i ...
Czytaj więcejPlacki z ziołami ( Jingalov Hats )
Fantastyczne danie z kuchni ormiańskiej według naszej znajomej Arni As. Wszystkie użyte zioła są z ...
Czytaj więcejKrewetki Curry
Dla smakoszy to rewelacyjne i błyskawiczne danie które potrzebuje zaledwie kilkanaście minut. Smak pozostaje na ...
Czytaj więcejŁosoś marynowany w soli (Gravlaks)
Gravlaks , surowy solony łosoś czy inaczej marynowany w soli to jedno z delikatniejszych a ...
Czytaj więcejKebab Fistikli
tureckie danie w oryginale nadziane na szpadki i grillowane na obracającym się rożnie. Potrawa jest ...
Czytaj więcejKremówka orzechowa
Gospodynie podkarpackie słyną z doskonałych wypieków. Dawniej były to skromne ciasta, współcześnie już są bogatsze ...
Czytaj więcejFenkuł (koper włoski) smażony z parmezanem
Jedna z bardziej niedocenionych u nas kulinarnie roślin a szkoda. Poza ogromnymi właściwościami zdrowotnymi jest ...
Czytaj więcejPotrawka z kurczaka Beatki
Danie które można wykonać bardzo szybko, bez potrzeby większych umiejętności kulinarnych. Polecam dla zapracowanych i ...
Czytaj więcejPrzekąska ze śledziem
Śledź w naszym kraju należy od wieków do ryb najbardziej spożywanych i popularnych. Jest wiele ...
Czytaj więcej