Kategoria: Przetwory
Rydze na grzance z parmezanem i bryndzą
Rydze na grzance z parmezanem i bryndzą Rydze to prawie niekończący się grzybowy temat. Dla ...
Czytaj więcejOpieńki smażone na maśle
Właśnie zaczął się u nas sezon na opieńki. Opieńki w kraju doceniane są raczej jako ...
Czytaj więcejRydze po włosku
Grzyby robi się na wiele sposobów. Każda kuchnia domowa ma swój wypróbowany i najlepszy sposób ...
Czytaj więcejRydze na maśle z patelni
Rydze - dla mnie to dostojeństwo wśród grzybów. Z dzieciństwa utknęło mi w pamięci, kiedy ...
Czytaj więcejPółgęski wędzone
Półgęski wędzone to przepis Pani Teresy Kropidłowskiej z Borów Tucholskich gdzie gęsina ma swoje zaszczytne ...
Czytaj więcejPasztet z zająca
W latach 70 - tych był bardzo popularny. Można było widzieć jak wisiały przy oknach ...
Czytaj więcejKiełbasa Lisiecka
Kiełbasa lisiecka wywodzi się z tradycyjnej, grubo krojonej kiełbasy krakowskiej i pod swoją nazwą wyodrębniła ...
Czytaj więcejRydze kiszone
Rydze dla mnie to dostojeństwo wśród grzybów. Mają wielostronne zastosowanie a ich smak i aromat ...
Czytaj więcejPasztet z rydzami
Zima już prawie i organizm zmienia swoje potrzeby. Z lekkich sałatek letnich czas na coś ...
Czytaj więcejCytryny w syropie
Cytrynki do jesienno-zimowej herbatki - skąd ten przepis jest sam już dokładnie nie wiem. Wiem ...
Czytaj więcej