Kategoria: Przetwory
Półgęski wędzone
Półgęski wędzone to przepis Pani Teresy Kropidłowskiej z Borów Tucholskich gdzie gęsina ma swoje zaszczytne ...
Czytaj więcejPasztet z zająca
W latach 70 - tych był bardzo popularny. Można było widzieć jak wisiały przy oknach ...
Czytaj więcejKiełbasa Lisiecka
Kiełbasa lisiecka wywodzi się z tradycyjnej, grubo krojonej kiełbasy krakowskiej i pod swoją nazwą wyodrębniła ...
Czytaj więcejRydze kiszone
Rydze dla mnie to dostojeństwo wśród grzybów. Mają wielostronne zastosowanie a ich smak i aromat ...
Czytaj więcejPasztet z rydzami
Zima już prawie i organizm zmienia swoje potrzeby. Z lekkich sałatek letnich czas na coś ...
Czytaj więcejCytryny w syropie
Cytrynki do jesienno-zimowej herbatki - skąd ten przepis jest sam już dokładnie nie wiem. Wiem ...
Czytaj więcej