Rydze na grzance z parmezanem i bryndzą
2024-10-17- Kuchnia: Kuchnia Podkarpacka
- Poziom trudności: łatwy
- Add to favorites
Średnia Ocena
(0 / 5)
0 Użytkownicy oceniają przepis
Podobne przepisy:
Rydze to prawie niekończący się grzybowy temat. Dla jednych pospolite dla innych rarytas. Ale rydze na grzance z parmezanem to jest TOP przekąska. Polecam.
Został mi ostatni słoiczek bryndzy z farmy Nikosa z Wańkowej. Spróbowałem połączyć bryndzę z rydzami. Efekt przechodzący oczekiwania. Ser w 100% owczy i leśne bieszczadzkie rydze to para która ma sens..
Składniki
- świeże rydze
- masło
- ser parmezan oraz bryndza
- oliwa z pierwszego tłoczenia
- pieczywo do grzanek
- natka pietruszki i szczypiorek
- sól i pieprz
Przygotowanie
Krok 1
Oczyszczone rydze smażymy na maśle z dodatkiem oliwy. Kromki pieczywa skrapiamy oliwą z obu stron i zapiekamy lub grillujemy.
Krok 2
Na grzanki kładziemy gorące rydze z patelni, posypujemy wiórkami parmezanu i natką pietruszki a na kolejnych grzankach posypujemy pokruszoną bryndzą zmieszaną ze szczypiorkiem. Układamy na talerzu i podajemy gorące
Krok 3
Smacznego