Kategoria: Podkarpacka
Gęś pieczona faszerowana
Gęsi odkąd pamiętam zawsze były w gospodarstwie. Czy kilka, czy kilkanaście ale zawsze były. W ...
Czytaj więcejRydze na grzance z parmezanem i bryndzą
Rydze na grzance z parmezanem i bryndzą Rydze to prawie niekończący się grzybowy temat. Dla ...
Czytaj więcejOpieńki smażone na maśle
Właśnie zaczął się u nas sezon na opieńki. Opieńki w kraju doceniane są raczej jako ...
Czytaj więcejRydze na maśle z patelni
Rydze - dla mnie to dostojeństwo wśród grzybów. Z dzieciństwa utknęło mi w pamięci, kiedy ...
Czytaj więcejSakiewki schabowe z prawdziwkami
Sakiewki schabowe z prawdziwkami to wersja zagospodarowania grubych trzonów prawdziwków. Nie wszystko musi iść do ...
Czytaj więcejHopcie Lasowiackie
Region podkarpacki słynie z potraw o bardzo tajemniczych nazwach za którymi kryją się proste potrawy. ...
Czytaj więcejZapiekanka z leśnych grzybów
Zapiekanki z leśnymi grzybami - prawdziwki, kurki i inne cudowne dary leśne swoim wyglądem i ...
Czytaj więcejPlacki z ziołami ( Jingalov Hats )
Fantastyczne danie z kuchni ormiańskiej według naszej znajomej Arni As. Wszystkie użyte zioła są z ...
Czytaj więcejKremówka orzechowa
Gospodynie podkarpackie słyną z doskonałych wypieków. Dawniej były to skromne ciasta, współcześnie już są bogatsze ...
Czytaj więcej