Kategoria: Dania Główne
Gęsia wątróbka z malinami
W zasadzie uwielbiam wątróbki przygotowywane w najprostszej formie, ale mając do dyspozycji wątróbki gęsie nie ...
Czytaj więcejGęś pieczona faszerowana
Gęsi odkąd pamiętam zawsze były w gospodarstwie. Czy kilka, czy kilkanaście ale zawsze były. W ...
Czytaj więcejRydze na grzance z parmezanem i bryndzą
Rydze na grzance z parmezanem i bryndzą Rydze to prawie niekończący się grzybowy temat. Dla ...
Czytaj więcejOpieńki smażone na maśle
Właśnie zaczął się u nas sezon na opieńki. Opieńki w kraju doceniane są raczej jako ...
Czytaj więcejSakiewki schabowe z prawdziwkami
Sakiewki schabowe z prawdziwkami to wersja zagospodarowania grubych trzonów prawdziwków. Nie wszystko musi iść do ...
Czytaj więcejHopcie Lasowiackie
Region podkarpacki słynie z potraw o bardzo tajemniczych nazwach za którymi kryją się proste potrawy. ...
Czytaj więcejPrawdziwki w galarecie
Potrawy z kuchni klasztornej, w naszym przypadku z prawosławnej kuchni, cieszyły się i cieszą nadal ...
Czytaj więcejKrewetki Curry
Dla smakoszy to rewelacyjne i błyskawiczne danie które potrzebuje zaledwie kilkanaście minut. Smak pozostaje na ...
Czytaj więcejŻeberka duszone
Od znajomego rzeźnika w Ustrzykach kupiliśmy żeberka. Dla niego nie ma problemu z doborem mięsa ...
Czytaj więcejŁosoś marynowany w soli (Gravlaks)
Gravlaks , surowy solony łosoś czy inaczej marynowany w soli to jedno z delikatniejszych a ...
Czytaj więcej