Kategoria: Dania Główne
Żeberka duszone
Od znajomego rzeźnika w Ustrzykach kupiliśmy żeberka. Dla niego nie ma problemu z doborem mięsa ...
Czytaj więcejŁosoś marynowany w soli (Gravlaks)
Gravlaks , surowy solony łosoś czy inaczej marynowany w soli to jedno z delikatniejszych a ...
Czytaj więcejKebab Fistikli
tureckie danie w oryginale nadziane na szpadki i grillowane na obracającym się rożnie. Potrawa jest ...
Czytaj więcejFenkuł (koper włoski) smażony z parmezanem
Jedna z bardziej niedocenionych u nas kulinarnie roślin a szkoda. Poza ogromnymi właściwościami zdrowotnymi jest ...
Czytaj więcejPotrawka z kurczaka Beatki
Danie które można wykonać bardzo szybko, bez potrzeby większych umiejętności kulinarnych. Polecam dla zapracowanych i ...
Czytaj więcejKaczka z jabłkami i warzywami
Kaczka i gęś, to jeszcze mało doceniany drób w naszym kraju a smakuje rewelacyjnie. Jest ...
Czytaj więcejPrzekąska ze śledziem
Śledź w naszym kraju należy od wieków do ryb najbardziej spożywanych i popularnych. Jest wiele ...
Czytaj więcejKrewetki z patelni
Moja i moich domowników ulubiona patelnia krewetek. Przepadam za owocami morza i każda okazja na ...
Czytaj więcejKanapka z rostbefem
Pozostając przy cudownym mięsie jakim jest rostbef możemy zrobić cudowne kanapki które i wyglądają i ...
Czytaj więcejRostbef
Kiedy zobaczyłem taki piękny kawał rostbefu, nie mogłem się oprzeć. Pomysły przeleciały mi w głowie ...
Czytaj więcej