Kategoria: Wieprzowina
Sakiewki schabowe z prawdziwkami
Sakiewki schabowe z prawdziwkami to wersja zagospodarowania grubych trzonów prawdziwków. Nie wszystko musi iść do ...
Czytaj więcejŻeberka duszone
Od znajomego rzeźnika w Ustrzykach kupiliśmy żeberka. Dla niego nie ma problemu z doborem mięsa ...
Czytaj więcejKebab Fistikli
tureckie danie w oryginale nadziane na szpadki i grillowane na obracającym się rożnie. Potrawa jest ...
Czytaj więcejPieczeń warstwowa
Soczysta pieczeń warstwowa marynowana z cebulką to danie dla prawdziwych smakoszy dobrej wieprzowiny. Dodatek sosu ...
Czytaj więcejSoczysty boczek kanapkowy
Okres zimowy sprzyja konkretniejszym potrawom. A że staramy się unikać nadmiaru chemicznych dodatków do żywności ...
Czytaj więcejPolędwiczki nadziewane grzybami leśnymi
Polędwiczki wieprzowe nadziewane kurkami i podgrzybkami - cudowne i eleganckie danie dla dwojga lub wykwintne ...
Czytaj więcejKarkówka duszona Beatki
Karkówka to bardzo wdzięczny kawałek mięsa. Można jeść na gorąco z sosem, można jeść na ...
Czytaj więcejŻeberka z leśną nutą
W naszej Zmarzłowej Dolinie nad szumiącym Kisielnym u podnóża Czulni jesteśmy otoczeni pięknymi lasami i ...
Czytaj więcejSzynka z porą i bobem
Smaczne i eleganckie danie do przygotowania w domu lub ogrodzie. Podstawą tego dania jest szynka ...
Czytaj więcejMielone w stylu włoskim
Chociaż kotlety mielone robi się na dziesiątki sposobów to jednak zachęcam do wypróbowania tego przepisu. ...
Czytaj więcej