Kategoria: Zupy i Wywary
Haszlama – ormiańska zupa warstwowa – czyli kuchnia pod chmurką
Haszlama ( chaszlama ) ormiańska zupa warstwowa, tym razem gotowana z piwem. Jest wiele rożnych ...
Czytaj więcejRosół z perliczki
o delikatnym zapachu dzikiego ptactwa i fantastycznym smaku z makaronem swojej roboty
Czytaj więcejKapuśniaczki drożdżowe ze słodką kapustą
KAPUŚNIACZKI Z CIASTA DROŻDŻOWEGO - pulchne, mięciutkie, pachnące z farszem z kapusty słodkiej - raj ...
Czytaj więcejŁemkowska zupa z grzybów i śliwek
Pożywna i rozgrzewająca zupa kuchni Łemkowskiej podawana późną jesienią i zimą . Oprócz barszczu pojawiła ...
Czytaj więcejNasz złoty rosół
Od dziecięcych lat pamiętam, kiedy był gotowany rosół, pachniał cały dom i podwórko. Teraz kiedy ...
Czytaj więcejZupa klops gotowany
Zupa - klops gotowany. Tak naprawdę nie wiem skąd wzięła się ta nazwa. Tak się ...
Czytaj więcejFlaczki z opieńków
Akurat zaczął się sezon na opieńki dlatego na te pochmurne, chłodne i deszczowe dni polecam ...
Czytaj więcejZupa z bomby
Zupa fasolowa Beatki jest rozgrzewająca i sycąca. Niby normalna zupa strączkowa a jednak nie tak ...
Czytaj więcej