Kategoria: Dania Główne
Sałatka śledziowa z owocami nasturcji
Śledź jest w naszej kuchni chyba najbardziej rozpoznawalną rybą. Czy w czasie postu, czy w ...
Czytaj więcejKanapka ze śledziem, na raz
Kanapki na raz, to od lat stosowany wariant na wszelkiego rodzaju imprezach. Skoro zajmujemy się ...
Czytaj więcejSałatka śledziowa na kanapce
Sałatka śledziowa w nowej innej postaci. Na karnawałowy wieczór może być Waszym hitem . Wspaniała ...
Czytaj więcejPrzekąska ze śledzia z jajkiem i ogórkiem
Kanapka uzupełniająca i wzbogacająca naszą tacę przekąskową. Proste i szybkie wykonanie dodające elegancji.
Czytaj więcejMasło śledziowe
Masło śledziowe przepis w/g Marii Disslowej z lat 20/30 ubiegłego wieku stosowanej w kuchni dworskiej ...
Czytaj więcejPasztet z zająca
W latach 70 - tych był bardzo popularny. Można było widzieć jak wisiały przy oknach ...
Czytaj więcejPerliczka w warzywach
Perliczka - wspaniały w smaku ptak, coraz bardziej zdobywa popularność u nas i to jest ...
Czytaj więcejKarpackie pierogi z bryndzą
Czekanie na pierogi: Tańczą żółtka na stolnicy mąka sypie biały pył. Już czekają domownicy, jakby ...
Czytaj więcejKarkówka duszona Beatki
Karkówka to bardzo wdzięczny kawałek mięsa. Można jeść na gorąco z sosem, można jeść na ...
Czytaj więcejŻeberka z leśną nutą
W naszej Zmarzłowej Dolinie nad szumiącym Kisielnym u podnóża Czulni jesteśmy otoczeni pięknymi lasami i ...
Czytaj więcej