Kanapka z rostbefem

2023-12-22
Średnia Ocena

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Oceń przepis

fork fork fork fork fork

0 Użytkownicy oceniają przepis

Podobne przepisy:
  • Żeberka duszone

  • Kremówka orzechowa

  • Fenkuł (koper włoski) smażony z parmezanem

  • Rosół z perliczki

  • Potrawka z kurczaka Beatki

Pozostając przy cudownym mięsie jakim jest rostbef możemy zrobić cudowne kanapki które i wyglądają i smakują nieziemsko.

Składniki

  • małe bułki, bagietka
  • sałata
  • cebula
  • ogórek konserwowy
  • plastry rostbefu
  • składniki na sos remoulade lub gotowy

Przygotowanie

Krok 1

Mięso kroimy na cienkie plastry. Bułki kroimy na pół, smarujemy sosem remoulade. Kładziemy opłukany i osuszony liść sałaty, krążek cebuli i kilka plasterków ogórka konserwowego.

Krok 2

Na wierzchu układamy plastry rostbefu i przykrywamy drugą połówką bułeczki. Gotowe.

Krok 3

Inny wariant to kroimy bagietkę po skosie. Kładziemy sałatę a na nią plastry rostbefu. Na wierzch dajemy kleks zimnego sosu remoulade.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *