Poziom trudności: łatwy

Masło śledziowe

forkforkforkforkfork Średnia ocena: (0 / 5)

Masło śledziowe przepis w/g Marii Disslowej z lat 20/30 ubiegłego wieku stosowanej w kuchni dworskiej ...

Czytaj więcej

Nalewka sosnowa

forkforkforkforkfork Średnia ocena: (5 / 5)

Nalewka sosnowa ma właściwości rozgrzewające, wykrztuśne i bakteriobójcze. Zawiera mnóstwo witaminy C i soli mineralnych, ...

Czytaj więcej

Postny barszcz wigilijny

Kategoria: , Kuchnia:
forkforkforkforkfork Średnia ocena: (5 / 5)

Na Podkarpaciu barszcz czerwony należy do ścisłej tradycji. Dlatego też pora już na prawdziwie wigilijny ...

Czytaj więcej

Syrop sosnowy

forkforkforkforkfork Średnia ocena: (5 / 5)

na kaszel, zapalenie gardła, schorzenia układu oddechowego

Czytaj więcej

Sosna suszona

forkforkforkforkfork Średnia ocena: (5 / 5)

Sosna ( 70% powierzchni leśnej w kraju ) - drzewo odporne na suszę i mróz. ...

Czytaj więcej

Kompot wigilijny

Kategoria: , Kuchnia:
forkforkforkforkfork Średnia ocena: (5 / 5)

Kompot gotowany z suszonych owoców, dziś serwuje się do wieczerzy wigilijnej. Najczęściej przyrządza się z ...

Czytaj więcej

Łemkowska zupa z grzybów i śliwek

forkforkforkforkfork Średnia ocena: (0 / 5)

Pożywna i rozgrzewająca zupa kuchni Łemkowskiej podawana późną jesienią i zimą . Oprócz barszczu pojawiła ...

Czytaj więcej

Stolniki

forkforkforkforkfork Średnia ocena: (2 / 5)

STOLNIKI - Bojkowsko - Łemkowska potrawa z tartych ziemniaków, pieczona na liściach kapusty. Jak pyszne ...

Czytaj więcej

Gołąbki z ziemniakami

forkforkforkforkfork Średnia ocena: (0 / 5)

Kresowe gołąbki z ziemniakami - pachnące, sycące, idealne na śnieżną pogodę. Przed laty nie rozpieszczała ...

Czytaj więcej

Perliczka w warzywach

forkforkforkforkfork Średnia ocena: (0 / 5)

Perliczka - wspaniały w smaku ptak, coraz bardziej zdobywa popularność u nas i to jest ...

Czytaj więcej